Σειρά 2 : Πράσινος καφές

Ακουγα και διάβαζα, πολύ καιρό τώρα, για τις ιδιότητες του πράσινου καφέ και την χρήση του εκχυλίσματός του στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Οπως όλοι αναρωτήθηκα εάν υπάρχει έστω μικρή δόση αλήθειας σε όλα αυτά που υπόσχονται οι διαφημίσεις των εταιρειών και εάν θα έπρεπε να μπω στη διαδικασία να δοκιμάσω. Αφού καταρχήν αποσαφήνισα ότι όταν μιλάμε για πράσινο καφέ εννοούμε στην ουσία τους κόκκους του ακαβούρδιστου καφέ arabica, στη συνέχεια έπεσα στα βαθιά, καθώς οι απόψεις, οι γνώμες και οι επιστημονικές μελέτες όσον αφορά στην πραγματική συνεισφορά του πόσιμου εκχυλίσματός πράσινου καφέ στο αδυνάτισμα, διχάζονται. Με λίγα λόγια άκρη δεν έβγαλα…

Ωστόσο παρόλες τις συνκεχυμένες κριτικές των πόσιμων σκευασμάτων,  παραμένει αδιαμφισβήτητη η θετική του επίδραση σε αισθητικά δερματικά προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καφείνη.

Απαλλαγμένος από τα επιβαρυντικά κατάλοιπα του καβουρδίσματος και διατηρώντας στο ακέραιο τα φυσικά συστατικά του που χάνονται με την θερμική επεξεργασία, ο πράσινος καφές είναι ένα εξαιρετικό φυσικό όπλο κατά της χαλάρωσης.

Μετά από 8 εβδομάδες υπομονής για την απαραίτητη ωρίμανση, το δικό μου έγχυμα βιολογικού πράσινου καφέ σε αμυγδαλέλαιο ετοιμάστηκε και με πολλή περηφάνια πρωταγωνιστεί σε μία σειρά αφιερωμένη στο καλοκαίρι που έρχεται.

Scrub ζάχαρης με πράσινο καφέ και αμυγδαλέλαιο

Σαπούνι με γάλα κατσίκας και πράσινο καφέ

Και βέβαια body butter με πράσινο καφέ, αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε

PhotoGrid_1456142430247 (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s